Kook de eieren 10 minuten, pel en snijd in plakjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit 1 el olie in een pan en fruit de ui glazig.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de tomaat en kruiden toe, laat ± 5 minuten sudderen.
Voeg zout en peper toe.
Snijd de mozzarella in plakjes.
Dep de aubergine droog.
Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aubergineplakken bruin.
Vet een ovenschaal in en leg de helft van de aubergineplakken dakpansgewijs erin.
Schep de helft van de saus erover en leg er de plakjes ei en de rest van de aubergine op.
Verdeel de rest van de saus erover, leg de mozzarella erop en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de schotel ± 30 minuten.
Serveer de schotel op een réchaud.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade en knapperig brood.Wijnadvies:Een Italiaanse rode wijn zoals Chianti of een fruitige witte wijn zoals Pinot Grigio.