Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine-mozzarellatorentjes met rucola
Heerlijke aubergine-mozzarellatorentjes met rucola, een kleurrijk en smaakvol vegetarisch voorgerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillpan of koekenpan
borden
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
Peper
▢
Zout
▢
4
tomaten
▢
250
gram
mozzarella
▢
1
bosje
basilicum
fijngehakt
▢
100
gram
rucola
Instructies
Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik.
Bestrijk met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Gril of bak de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin.
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.
Stapel de aubergine, tomaat en mozzarella om en om op elkaar.
Garneer met basilicum en rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een balsamico-glazuur.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch