Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe deze in een kom.
Snijd de knoflook in dunne plakjes en verwijder de zaadjes en zaadlijsten uit het rode pepertje.
Bestrooi de tomatenblokjes met wat zout, voeg de plakjes knoflook, een eetlepel azijn, wat olie, het fijn gesneden rode pepertje en wat fijngehakte peterselie toe.
Laat het geheel 30 minuten marineren.
Was ondertussen de aubergines en snijd ze in de lengte doormidden zonder de schil te verwijderen.
Snijd het vruchtvlees van de aubergines kruislings in, bestrooi de helften met zout en schenk er wat olie overheen.
Plaats de auberginehelften met de vlakke kant naar beneden in een ovenschaal en bak deze
ongeveer 25 minuten in de oven op 200ºC.
Leg de auberginehelften op een serveerbord en strooi de gemarineerde tomatenblokjes
eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze aubergineschotel zowel lauwwarm als koud als een heerlijk bijgerecht.