Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Auberginesalade met tomaatjes
Snel te maken
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
aubergines
▢
2
teentjes
knoflook
▢
7
eetlepel(s)
olijfolie met knoflookaroma & chilipeper
fles à 250 ml
▢
1
bak
cherrytomaatjes
ca. 250 g
▢
2
blikjes
Ansjovis filets
à 50 g
▢
3
eetlepel(s)
azijn
▢
150
g
feta
kaas
▢
1
stokbrood
Instructies
Aubergines wassen, schoonmaken, halveren en in blokjes snijden.
Knoflook pellen en snipperen.
In grote koekenpan 5 eetlepels olie verhitten.
Knoflook en aubergine ca. 10 minuten zachtjes bakken.
Intussen tomaatjes schoonmaken en halveren.
Ansjovis laten uitlekken en in stukjes snijden.
Dressing kloppen van rest van olie en azijn.
Aubergine, tomaten en vis door dressing scheppen.
Afgedekt nog ca. 10 minuten laten staan.
Salade over vier borden verdelen.
Kaas erover verkruimelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
/
Vis
/
Voorgerechten