Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Australische Avocadosalade met Mihoen
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Total time
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
125
g
mihoen
▢
1
rijpe
avocado
in blokjes gesneden
▢
Schil en sap van 1 limoen
▢
½
rode peper
in dunne reepjes gesneden
▢
3
eetlepels
sesamolie
▢
1
eetlepel
cream sherry
▢
2
eetlepels
lichte sojasaus
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
15
g
verse munt
fijngeknipt
▢
50
g
macadamianoten
fijngehakt en goudbruin geroosterd
Instructions
Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Meng de blokjes avocado met 2 eetlepels limoensap.
Verhit de rode peperreepjes, sesamolie, cream sherry en sojasaus in een kleine pan tot het bijna kookt.
Haal van het vuur en roer de geperste knoflook, limoenschil en de resterende limoensap erdoor.
Laat de mihoen uitlekken in een vergiet en doe het over in een kom.
Schep de avocado en de warme dressing door de mihoen.
Bestrooi met verse munt en geroosterde macadamianoten.
Serveer de salade direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze salade kan als een volledige maaltijd worden geserveerd of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de frisheid van de limoen en de romigheid van de avocado.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Noten
/
Salade
Land van herkomst
Australië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch