Snijd de houtachtige uiteinden (ongeveer 2 cm) van de onderkant van de asperges af.
Snijd de asperges in 4 gelijke stukken.
Kook de asperges in een pan met ruim kokend water en 1 theelepel zout gedurende 2 minuten, tot ze beetgaar zijn.
Giet de asperges af en laat ze afkoelen.
Meng in een kom de Thaise vissaus, limoensap en -rasp, basterdsuiker, rode peper, knoflook en 2 eetlepels olie.
Breng op smaak met zout.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing en laat het afkoelen.
Schep de asperges en gehakte basilicum door de couscous en breng op smaak met de dressing.
Breng de rucola op smaak met 1 eetlepel olie en zout, en leg het op de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze verfrissende couscoussalade is perfect als lichte lunch of als bijgerecht bij gegrilde gerechten.Serveer het met een glas gekoelde Australische Sauvignon Blanc om de smaken te complimenteren.