Aloo Gobi is een klassieke Indiase curry met aardappel en bloemkool, gekruid met aromatische specerijen zoals garam masala, kurkuma en komijn. Een eenvoudig en smaakvol gerecht!
Snijd de bloemkool in roosjes en de aardappelen in blokjes van 1-1,5 cm.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de partjes fijn.
Hak de knoflook en gember fijn.
Verhit de olie in een pan en voeg het komijnzaad toe.
Bak een paar minuten tot het begint te geuren.
Voeg de knoflook en gember toe en roer kort door.
Doe de aardappelblokjes erbij en bak 2 minuten.
Voeg de kurkuma toe en meng goed, zodat de aardappelen ermee bedekt zijn.
Herhaal dit met de chilipoeder en de gemalen koriander.
Voeg de tomaten toe en laat 5 minuten zachtjes stoven.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
Schenk het water erbij en laat de curry nog 10 minuten zachtjes koken.
Voeg een paar minuten voor het einde de garam masala toe.
De curry hoort niet te nat te zijn, dus laat overtollig vocht inkoken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de Aloo Gobi met basmatirijst en versgebakken naanbrood voor een complete Indiase maaltijd.Wijnadvies:Een aromatische witte wijn zoals Riesling of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij de kruidige smaken van deze curry.