Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocado con Gambas - Mexicaanse Avocado met Garnalen
Deze Mexicaanse avocado met garnalen, gevuld met een romige saus van mayonaise en chilisaus, is perfect als fris en licht hapje met een vleugje pittigheid.
Porties:
2
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
kom
Ingrediënten
▢
2
gehalveerde avocado's
zonder pit
▢
Citroensap
▢
2
eetlepels
mayonaise
▢
1
eetlepel
tomatenketchup
▢
1
eetlepel
room
▢
1
theelepel
chilisaus
▢
¼
theelepel
knoflookpoeder
▢
100
g
gepelde garnalen
▢
Schijfjes
citroen
Instructies
Wrijf de snijvlakken van de avocado’s in met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Meng in een kom de mayonaise, tomatenketchup, room, chilisaus en knoflookpoeder en breng op smaak met zout.
Voeg de garnalen toe aan de saus en schep het mengsel in de holte van de avocado’s.
Serveer met schijfjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht en versterkt de romige smaken van de avocado en garnalen.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Mexico
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Koolhydraat arm
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Picknick