Halveer de avocado's, verwijder de pit, snijd een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
Mix de avocado met het limoensap en de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender.
Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
Vul de cocktailglazen met de mousse en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
Snijd de Thaise basilicum grof.
Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie.
Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Snijd de gele grapefruit in partjes.
Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.
Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar.
Verdeel de partjes gele grapefruit erover.
Schep de cottage cheese erop.
Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer deze avocadococktail als een fris bijgerecht bij een zomerse maaltijd of als lichte lunch.Wijnadvies: Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de frisse smaken van avocado en komkommer.