Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocadosalade met Gedroogde Tomaten en Pecannoten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Schaal om te serveren
scherp mes
snijplank
Ingredients
▢
6
gedroogde
tomaten op olie
uitgelekt en in reepjes gesneden
▢
80
g
ongezouten pecannoten
grof gebroken
▢
15
g
verse korianderblaadjes
▢
Sap van ½ limoen
▢
1
el
grove mosterd
▢
6
el
olijfolie extra vierge
▢
Gedroogde
chilipeper
naar smaak (uit de molen)
▢
Zout
naar smaak
▢
2
rijpe
avocado's
in grove stukken
Instructions
Dep de gedroogde tomaten droog met keukenpapier en snijd ze in ragfijne reepjes.
Halveer de reepjes.
Breek de pecannoten in grove stukken.
Pluk de blaadjes koriander van de takjes.
In een grote schaal, klop het limoensap, mosterd en olijfolie tot een dressing.
Voeg naar smaak gedroogde chilipeper en zout toe.
Halveer de avocado's, verwijder de pit, snijd in de lengte in en pel de schil eraf.
Breek het vruchtvlees in grove stukken.
Meng de stukken avocado voorzichtig met de reepjes gedroogde tomaat en de korianderblaadjes in de schaal met de dressing.
Verdeel de salade over vier borden, strooi de pecannoten eroverheen en maal nog wat gedroogde chilipeper erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze avocadosalade met gedroogde tomaten en pecannoten past goed bij een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch
/
Zout arm