Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ayam setan
Pittige Duivelse Kip
Porties:
4
stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
mes
rooster
kom
schaal
Ingrediënten
▢
1
hele
kip
schoongemaakt
▢
2
ons
rode pepers of 1 ons rawit
kleine pepertjes, naar smaak (minder voor minder pittig)
▢
2
grote
uien
fijn gesneden
▢
7
teentjes
knoflook
fijn gesneden
▢
½
glas
mosterd
▢
½
glas
ketjap manis
zoete ketjap
▢
2
kopjes
water
▢
100
gram
boter
▢
Zout en een snufje suiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Spoel de kip grondig af onder koud water en dep droog.
Wrijf de kip in met zout.
Plaats de kip op een rooster en laat deze halfgaar roosteren in de oven.
Terwijl de kip gaart, bereid je de marinade voor.
Maal de rode pepers of rawit, uien en knoflook fijn in een keukenmachine of hakmolen.
Doe het mengsel in een kom en voeg de overige ingrediënten toe: water, ketjap, mosterd, zout, peper en suiker.
Mix tot een marinade.
Wentel de halfgare kip grondig in de marinade.
Leg er wat stukjes boter bovenop.
Zet de oven terug naar 180 graden Celsius en laat de kip nog 45 minuten garen tot deze volledig gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Serveer de Ayam Setan op een schaal en garneer met fijngesneden lente-uitjes. Perfect te combineren met warme rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië