Snijd de biefstuk in dunne plakjes en laat ze op kamertemperatuur komen.
Maak de rode pepers schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
Reinig de bosuitjes en snijd ze schuin in stukken van 3 cm.
Halveer de stengel citroengras.
Breng in een pan ¼ liter water met de vleesbouillontabletten, rode peperreepjes, bosui en citroengras aan de kook.
Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
Kook ondertussen in een andere pan met ruim kokend water en zout de udon-noedels in circa 6 minuten beetgaar.
Laat de noedels uitlekken in een vergiet.
Spoel de Shanghai paksoi af en dep ze droog.
Verwijder de stengels van de paksoi en leg ze in de bouillon.
Breng de bouillon opnieuw aan de kook en laat de paksoi in circa 2-3 minuten slinken.
Breng de soep op smaak met Japanse sojasaus.
Verwijder de citroengras.
Verdeel de noedels en plakjes biefstuk over 4 kommen of diepe borden.
Schep de hete bouillon met paksoi erover.
Serveer direct, met Chinese eetstokjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn, zoals een Grüner Veltliner of een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht vanwege de pittige en aromatische elementen.