Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aziatische Biefstukschotel met Kousenband en Kokosmelk
Een smaakvolle Aziatische biefstukschotel met kousenband en kokosmelk, geserveerd met witte pandanrijst. Perfect voor een snelle, exotische maaltijd!
Porties:
2
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Lepel
Ingrediënten
▢
1
bos
kousenband
in stukjes van 3 cm gesneden
▢
1
blikje
bamboescheuten
▢
1
zoete puntpaprika
in kleine stukjes gesneden
▢
1
pakje
boemboe voor Javaanse boontjes
▢
300
g
biefstuk
in dunne plakjes gesneden
▢
250
ml
kokosmelk
Instructies
Doe de kousenband, boemboe, bamboescheuten en stukjes paprika samen met de kokosmelk in een grote pan.
Laat het mengsel 20 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en de groenten gaar zijn.
Voeg de dunne plakjes biefstuk toe aan de pan en laat het geheel nog eens 8 minuten zachtjes sudderen, tot de biefstuk net gaar is.
Serveer de schotel warm, samen met witte pandanrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een koele rosé past goed bij de romige en kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Azië