Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aziatische Gehaktballen met Kruidige Saus
Porties:
4
ballen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Koelkast
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
g
gehakt
varken-rund mix
▢
5
eetlepels
paneermeel
▢
2
uien
fijngesnipperd
▢
1
sjalot
fijngesnipperd
▢
½
eetlepel
kerriepoeder
▢
1 ½
theelepel
zout
▢
1
theelepel
peper
▢
¼
theelepel
5 spice kruiden
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
djinten
gemalen komijn
▢
1
theelepel
djahé
gemberpoeder
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
2
eieren
▢
2 ½
eetlepel
vers gesnipperde peterselie
▢
Roomboter
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
Sap van ¼ citroen
Instructies
Doe het gehakt in een grote kom en voeg de fijngesnipperde ui, sjalot, 1 ei, paneermeel en alle kruiden toe.
Meng alles goed door elkaar.
Voeg het tweede ei en de ketjap toe, kneed het geheel goed door elkaar.
Laat het mengsel kort opstijven in de koelkast en vorm dan 4 gelijke ballen van 125 g per stuk.
Verhit wat roomboter en olijfolie in een koekenpan en braad de gehaktballen rondom mooi aan tot ze goed dichtgeschroeid zijn.
Voeg vervolgens één koffiebeker water toe en een scheut sojasaus.
Laat het geheel inkoken en laat de gehaktballen tegelijkertijd smoren tot ze gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Aziatische gehaktballen met de kruidige saus en geniet van de smaken uit Azië!
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Azië