25ggeweekte Chinese champignonsdoormidden gesneden
2stukken geweekte gedroogde lotuswortel
Verse ingrediënten:
1bosjeselderijfijngesneden
1paprikain reepjes
50gverse champignonsin plakjes
1groteuigesnipperd
50ggeblancheerde taugé
150gbloemkoolin roosjes
150gChinese koolin stukken van 5 cm
75gpeultjes
150gcourgettein plakjes van 5 cm
Overige ingrediënten:
150gbamboescheutenin reepjes
75ggeblancheerde ginkgonoten of lotuszaden
75grauwe pinda's
2gefrituurde blokken tahoetofu
Instructies
Kies 9 tot 12 ingrediënten uit de lijst en bereid ze zoals aangegeven.
Meng water, sojasaus, sherry en zout.
Verhit olie in een wok of grote pan, sauteer de geselecteerde ingrediënten gedurende 3-5 minuten.
Voeg het sojamengsel toe en laat het snel verwarmen.
Laat afgedekt stoven tot de groenten zacht zijn (ongeveer 15 minuten).
Meng maïzena, suiker, koud water, sojasaus en zout.
Bind het gerecht met dit mengsel.
Sprenkel enkele druppels sesamolie erover en serveer met rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht. Hun verfrissende smaak en subtiele aroma's zullen de diversiteit aan smaken in de groenteschotel aanvullen.