Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aziatische Kerriesoep met Kokosmelk en Wokgroenten
Geniet van deze romige Aziatische kerriesoep met een vleugje sambal en wokgroenten. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote soeppan
Lepel
Bakplaat
Ingrediënten
▢
200
ml
kokosmelk
▢
2
bouillonblokjes
▢
1
tl
sambal brandal
▢
2
zakjes
kerrie boemboe
▢
600
g
Aziatische wokgroenten
▢
3
cm
gember
heel fijn gesneden
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
L
water
▢
2
el
ketjap manis
toevoegen na het koken
▢
4
stuks
naanbrood
opwarmen volgens de instructies op de verpakking
Instructies
Doe de kokosmelk, bouillonblokjes, sambal, kerrie boemboe, wokgroenten, fijn gesneden gember, knoflook en water in een grote soeppan.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Voeg na het koken 2 eetlepels ketjap manis toe en roer goed door.
Terwijl de soep kookt, bak het naanbrood volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de soep warm, samen met het versgebakken naanbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Riesling of een lichte rosé past goed bij de pittige smaken van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lunch
/
Soep
Land van herkomst
Azië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch