1winterpeenongeveer 150 g, geschrapt en in dunne repen gesneden
100gpeultjesschoongemaakt
1varkenshaasjeongeveer 200 g, in plakjes van 3/4 cm dik gesneden
1eetlepelChinese sojasaus
½eetlepeldroge sherry
2theelepelsmaïzena
2eetlepelsolie
1theelepelbouillonpoeder
½eetlepelsesamolie
1theelepelsesamzaadjes
Instructies
Voorbereiden:
Snijd de winterpeen in dunne repen van ongeveer 1 cm breed.
Maak de peultjes schoon en was ze.
Meng in een kom 1/2 eetlepel sojasaus, sherry en maïzena.
Schep de plakjes varkenshaas door dit mengsel en laat het 10 minuten marineren.
Bereiden:
Verhit 1 eetlepel olie in een wok.
Roerbak het gemarineerde vlees ongeveer 5 minuten tot het gaar is.
Schep het vlees uit de wok op een bord.
Veeg de wok schoon met keukenpapier en verhit de resterende olie.
Roerbak de winterpeen en peultjes ongeveer 4 minuten.
Voeg de overgebleven sojasaus, bouillonpoeder en 1 dl water toe.
Breng aan de kook.
Schep het vlees terug in de wok en verwarm nog 1 minuut mee.
Besprenkel met sesamolie.
Schep de roerbakschotel in een schaal en strooi er sesamzaadjes overheen.
Serveer met gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Aziatische roerbakschotel met varkenshaas, peultjes en wortel gaat goed samen met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio. De frisse smaken van de wijn complementeren de Aziatische kruiden en geven een verfrissend contrast.