Maak de wortel schoon, was hem en snijd hem schuin in dunne plakjes.
Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes.
Hak de koriander grof.
Meng in een magnetronschaal de wortel, ui en de helft van de gehakte koriander.
Roer in een kopje 1 eetlepel chilisaus los met ½ dl water en schenk dit over de groenten.
Bestrooi de tilapiafilets met zout en peper en leg ze naast elkaar op de groenten.
Bestrijk de tilapiafilets met 2 eetlepels chilisaus.
Strooi de resterende gehakte koriander en het sesamzaad erover.
Dek de magnetronschaal af en laat de groenten en vis in de magnetron op vol vermogen (ca.
800 Watt) gedurende 7-8 minuten gaar worden.
Serveer de Aziatische tilapia met geroerbakte groenten en eventueel aardappelpuree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling uit Duitsland of een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika vormt een mooie aanvulling op de Aziatische smaken van dit gerecht.