Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi Pangang - Krokant Varkensvlees met Zoetzure Saus
Deze Babi Pangang met krokant varkensvlees in een zoetzure saus is een heerlijk bijgerecht dat perfect past bij rijst of mie. Ideaal voor liefhebbers van de klassieke Chinese keuken.
Porties:
5
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
kookpan
Roerlepel
Ingrediënten
▢
500
g
varkensvlees
in reepjes gesneden
▢
3
uien
fijngesneden
▢
3
eetlepels
ketjap
▢
1
theelepel
sambal
▢
3
eetlepels
bruine suiker
▢
1
eetlepel
stroop
▢
1
teentje
knoflook
fijngesneden
▢
500
ml
water
▢
1
bouillontablet
goudbouillon
▢
1
klein
blikje tomatenpuree
▢
1
potje
atjar tjampoer
▢
Maïzena
om te binden
Instructies
Verhit een beetje olie in een braadpan en bak het varkensvlees bruin en krokant.
Fruit de uien en voeg ze toe aan het vlees, samen met de bruine suiker, sambal, ketjap en knoflook.
Laat het geheel 15 minuten zachtjes sudderen.
Breng in een aparte pan 500 ml water aan de kook en voeg de bouillontablet, tomatenpuree en stroop toe.
Laat even doorkoken en bind de saus met maïzena.
Voeg de saus bij het vlees en roer goed door.
Voeg vervolgens het potje atjar tjampoer toe.
Serveer de babi pangang apart bij rijst of mie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij de zoetzure smaken van deze Babi Pangang.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
China
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij