Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi pangang met verse gember
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
witte rijst
▢
400
g
hamlappen
▢
25
g
verse gember
▢
600
g
sperzieboontjes
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
6
eetlepels
Conimex Ketjap Manis
▢
2
theelepels
Conimex Djahé Wok Olie
▢
3
eetlepels
Conimex Gembersiroop
▢
1
zakje
Conimex Babi Pangangsaus
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd ondertussen het vlees in reepjes.
Schil de gember en snijd deze in smalle reepjes.
Maak de boontjes schoon.
Meng het vlees in een kom met het citroensap, de ketjap, de djahé, de gember en eventueel wat zout en peper.
Laat 10 minuten marineren.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok het vlees op een hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
Kook ondertussen de boontjes in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar.
Breng 2 dl water en de gembersiroop aan de kook.
Doe de sausmix in een schaaltje en voeg het kokende vocht al roerende toe.
Verdeel het vlees over de warme borden en schenk er wat saus over.
Geef de rest van de saus, de boontjes en de warme rijst er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Bij de ‘Chinees’ wordt Babi Pangang altijd met Atjar Tjampoer geserveerd.
Serveer Babi Pangang thuis ook met Atjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken