Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi Tjampoer - Kruidig Varkensvlees met Witte Bonen
Een heerlijke Babi Tjampoer met kruidige hamlappen, witte bonen en oosterse specerijen. Een smaakvol bijgerecht dat goed combineert met rijst of noedels.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Roerlepel
Ingrediënten
▢
500
g
hamlappen
in dobbelsteentjes
▢
2
uien
in ringen
▢
2
teentjes
knoflook
fijngemaakt
▢
2
rode lomboks
in ringetjes
▢
2
tomaten
in blokjes
▢
1
blikje
witte bonen
▢
1
theelepel
trassi
▢
1
salamblad
▢
Nootmuskaat
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Olie
om in te bakken
Instructies
Bestrooi de blokjes vlees met zout, peper en nootmuskaat en bak ze knapperig bruin in wat olie.
Fruit in dezelfde olie de knoflook, trassi, uien en lomboks tot de uien bruin zijn.
Voeg de blokjes tomaat toe en bak deze kort mee op laag vuur.
Voeg het vlees, salamblad en een kopje water toe.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer de witte bonen erdoor en verwarm het gerecht goed door.
Bind eventueel met allesbinder voor een dikkere saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een kruidige rode wijn zoals een Tempranillo past goed bij de rijke smaken van deze Babi Tjampoer.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Fusion
/
Indonesië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij