Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi Tomat - Kruidig Varkensvlees met Tomaat
Een smaakvolle Babi Tomat met kruidig varkensvlees en verse tomaten. Perfect als bijgerecht bij rijst of noedels, met een rijk aroma van Indonesische specerijen.
Porties:
2
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Roerlepel
Ingrediënten
▢
250
g
varkensvlees
in blokjes gesneden
▢
1
theelepel
sambal badjak
▢
½
theelepel
djahé
▢
½
theelepel
sereh
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
½
theelepel
djinten
▢
3
grote
tomaten
in blokjes gesneden
▢
3
kopjes
water
Instructies
Breng 3 kopjes water aan de kook in een kookpan.
Voeg het varkensvlees, sambal badjak, djahé, sereh, ketoembar, djinten en de blokjes tomaat toe aan het kokende water.
Laat het gerecht 45 minuten sudderen op laag vuur, totdat het vlees mals is en de smaken goed zijn ingetrokken.
Serveer warm als bijgerecht bij rijst of noedels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de rijke en kruidige smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Indonesië
/
Oosters
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Notenvrij