Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Baileys tulband
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Oven
tulbandvorm
Ingrediënten
▢
250
gram
pure chocolade
▢
250
gram
boter
▢
300
gram
suiker
▢
2
zakjes vanillesuiker
▢
4
eieren
▢
300
gram
bloem
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
50
gram
cacaopoeder
▢
200
ml
baileys
▢
½
tl
olie
Instructies
Rasp 50 gr chocolade fijn.
Klop de boter samen met de suiker en de vanillesuiker tot een mooie witte creme.
Klop er 1 voor 1 de eieren door.
Voeg de geraspte chocolade toe.
Meng de bloem met de bakpoeder en de cacao en zeef deze al eens in een aparte kom.
Voeg nu telkens wat bloem onder het beslag.
Wissel dit af met een scheutje baileys.
Klop door tot je een mooi beslag hebt.
Bak de tulband af in een voorverwarmde oven van 175°C in ca 45 minuten.
Doe altijd de prikkertest en laat het hem nog iets langer staan als hij nog niet gaar is.
Haal de cake uit de vorm en laat volledig afkoelen.
Hak de overige 200 gr chocolade fijn en smelt deze samen met de olie au bain-marie.
Roer goed door en laat het een beetje afkoelen.
Verdeel het mooi over de tulband.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Gebak