Snijd de aubergines met een scherp mes overlangs doormidden en in vieren.
Snijd ze dan in schuine stukken van 4 cm.
Leg de aubergines in een kom en meng ze met citroensap.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem, voeg de uien, knoflook en gember toe en fruit alles op een laag vuur in 4-5 minuten zacht.
Voeg uiezaad, kaneel, koriander en komijn toe en roer goed.
Bak 2 minuten verder en roer dan peper, zout, garam masala, kurkuma en chilipoeder erdoor.
Voeg de tomaten met sap en tomatenpuree toe, roer goed om en breng aan de kook.
Giet er kokend water bij en voeg de aubergine en het citroensap toe.
Laat weer aan de kook komen, temper het vuur en laat 10-15 minuten zacht stoven tot de groente beetgaar is.
Garneer met de chilipepers en dien op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als u nog nooit een Indiase groenteschotel hebt geproefd, moet u deze eerst eens proberen. De rijke combinatie van hele tomaten en geconcentreerde tomatenpuree haalt de smaak van de aubergines goed op. Kies voor deze schotel mooie aubergines met een ongerimpelde, glanzende paarse schil.