Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Balinese Gehaktballetjes in Zoete Saus
Serveer de balinese gehaktballetjes warm en geniet van de zoete en pittige smaak van deze heerlijke Indonesische gerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
gehakt
varken-rund mix
▢
1
pakje
Franse uiensoepmix
Honig
▢
1
ei
▢
4
eetlepels
paneermeel
▢
2
uien
grof gesneden
▢
100
ml
azijn
▢
200
ml
tomatenketchup
▢
100
g
bruine basterdsuiker
▢
1
theelepel
chilipoeder of sambal
▢
50
g
boter
Instructies
Meng het gehakt met de uiensoepmix, het ei en het paneermeel.
Draai er balletjes van met een diameter van ongeveer 4-5 cm.
Smelt 50 g boter in een grote pan en bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn.
Haal ze uit de pan en zet opzij.
Bak de grof gesneden uien in hetzelfde vet tot ze glazig zijn.
Voeg de azijn, tomatenketchup, bruine suiker en chilipoeder toe.
Roer tot het glad is.
Laat de saus 2 minuten inkoken en voeg vervolgens de gehaktballetjes weer toe.
Laat het geheel nog even doorkoken tot de saus is ingedikt en de gehaktballetjes goed bedekt zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze balinese gehaktballetjes.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
125
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2
mg
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië