Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Balkebrij
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Varkenslever
▢
tijm
▢
foelie
▢
nootmuskaat
▢
peper
▢
fijngehakt anijszaad
▢
1
pak
boekweitmeel
Instructies
Een stuk varkenslever koken met flink water en zout.
Hak de lever in kleine stukjes.
Laat in de bouillon de bovengenoemde kruiden trekken haar.
Ze moet sterk gekruid zijn.
Doe de lever in de bouillon, laat deze aan de kook komen en strooi het pak bockweitmeel erin.
Onderwijl flink roeren.
Doe het liefst met twee personen zo dat één de pan kan vast houden op het vuur.
Blijf strooien en roeren totdat de massa als een bal van de pan loslaat.
Stort de massa in een met bloem bestoven kom of pasteipot.
Strooi er bloem overheen en sla de massa zo plat mogelijk in de kom.
Koud laten worden, in dunne plakken snijden en in half boter, half vet croquant en bruin bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Gelderland
/
Nederland