Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Balletjes met paprika basilicumsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
bakjes
AH Tivall Balletjes
van ± 200 g
▢
1
teentje
knoflook
▢
6
ontvelde rode paprika's in olie
pot
▢
2
el
olijfolie
▢
3
el
fijngehakte basilicum
▢
zout
▢
peper
▢
25
g
boter
of 4 el zonnebloemolie
Instructions
Voorbereiden:
Pel en snipper het teentje knoflook.
Meng en pureer in de keukenmachine een saus van de knoflook, de paprika, de olijfolie en de basilicum.
Breng op smaak met zout en peper.
Bereiden:
Verhit de boter of (olijf)olie en bak de balletjes al omscheppend rondom gaar en bruin in 4-5 minuten.
Serveren:
Doe het sausje in een kom en leg de balletjes op een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Maak een tomaten-artisjoksaus: vervang hiervoor de paprika's door eenzelfde hoeveelheid gepelde tomaat(blik) en artisjokhart (blikje).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch