Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Balti kip
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
eetlepel(s)
maïsolie
▢
1
ui
in halve ringen gesneden
▢
1
tomaat
gehalveerde in partjes
▢
2
cm
pijpkaneel
▢
1
kardemom
zaadje
▢
¼
theelepel
komijn
zaadjes
▢
¼
theelepel
gemberwortel
geraspte
▢
½
teentje
knoflook
geperst
▢
1
theelepel
garam masala
of kerriepoeder
▢
zout
▢
500
gram
drumsticks
of kipkarbonades
▢
1
eetlepel(s)
volle yoghurt
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
koriander
fijngesneden verse
▢
1
kleine
groene peper
in ringen
▢
cayennepeper
Instructions
Verhit de olie en bak de ui hierin ± 5 minuten.
Bak de tomaat 2 minuten mee.
Voeg de kaneel, de kardemom, het komijnzaad, de gember, de knoflook, de garam masala, 1/2 theelepel zout en cayennepeper toe en roerbak 3 minuten.
Voeg de kipdelen toe en roerbak ± 5 minuten.
Roer de yoghurt erdoor en laat de kip afgedekt onder af en toe roeren ± 15 minuten stoven.
Roer er het citroensap, de verse koriander en de groene pepers door en serveer direct met gekruide rijst.
Ook lekker met blokjes kipfilet; stoof die dan 5-10 minuten.
Lekker met kruidige rijst (Pullao):
Bak 4 kruidnagels, 4 kardemomzaadjes, 1 laurierblad en 1 theelepel zout in 2 minuten 75 gr boter.
Voeg 450 gr gewassen basmatirijst toe en bak die 1 minuut mee.
Voeg 1 liter water toe, breng aan de kook en kook de rijst afgedekt ± 20 minuten.
Laat de rijst voor het serveren nog 5 minuten staan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
India