Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bamboescheuten met Pinda’s en Groenten
Een smakelijk bijgerecht van bamboescheuten met pinda’s, Chinese paddestoelen en broccoli. Ideaal als aanvulling op een Aziatische maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
39
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
kookpan
Ingrediënten
▢
1
blikje
bamboescheuten
in plakjes gesneden
▢
75
g
ongezouten gepelde pinda’s
▢
6
gedroogde
Chinese paddestoelen
geweekt en zonder stelen
▢
100
g
broccoli
in roosjes gesneden
▢
3
plakjes
verse gember
fijngehakt
▢
Sojasaus
naar smaak
▢
Olie
om te wokken
▢
¼
eetlepel
suiker
▢
¼
theelepel
ve-tsin
optioneel
▢
Bindpapje
1 eetlepel maïzena en 2 eetlepels water
Instructies
Week de gedroogde paddestoelen 30 minuten in warm water, laat uitlekken, verwijder de stelen en snijd de kapjes doormidden.
Blancheer de broccoli kort in kokend water, spoel af met koud water en laat uitlekken.
Verhit de wok op hoog vuur met 2 eetlepels olie.
Roerbak de gember tot het begint te geuren.
Voeg de bamboescheuten toe en roerbak 30 seconden.
Voeg 2 eetlepels sojasaus, suiker, ve-tsin en 1 dl water toe en laat 5 minuten koken.
Voeg de paddestoelen en broccoli toe en roerbak 30 seconden.
Roer zoveel bindpapje door het gerecht totdat de saus licht bindt.
Meng de pinda’s erdoor en serveer het gerecht warm op een schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Riesling past goed bij de knapperige en aardse smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
China
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick