Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bananenvlaai
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rasp
Koelkast
kitchenaid
deegroller
Ingrediënten
▢
Ingrediënten voor de bodem:
▢
250
gram
bloem
▢
4
gram
droge gist of 8 gr verse gist
▢
30
gram
suiker
▢
2
gram
zout
▢
40
gram
gesmolten boter
▢
2
kleine
eitjes
▢
25
gram
lauwe melk
▢
Voor de vulling:
▢
200
ml
Slagroom
▢
100
gram
echte boter
▢
400
gram
witte chocolade
▢
Een zakje taartina
▢
En natuurlijk de bananen niet vergeten ?
Instructies
Enkele uren op voorhand breng je de slagroom met de boter aan de kook.
Rasp de witte chocolade en schenk hier de slagroom met de boter op.
Roer goed door totdat de chocolade gesmolten is.
Zet het mengsel in de koelkast en laat het terug ijskoud worden.
Maak het deeg door alle ingrediënten behalve de melk in de kitchenaid te mengen met elkaar.
Als het deeg nog wat plakkerig is hoef je de melk niet toe te voegen.
Is het deeg ietwat droog dan kun je de melk wel toevoegen.
Laat het deeg een 3 kwartier rijzen en kneed het dan nog eens door.
Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan je bakvorm en leg de lap erin.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de bodem blind in de oven op 180°.
Na het bakken direct ontvormen en volledig laten afkoelen.
Neem de witte chocolade en doe deze in de kitchenaid.
Klop hem op totdat hij mooi stijf is.
Vul de vlaai met de mousse en strijk glad af.
Leg hierop de gesneden bananen.
Werk af met taartina ( volg de gebruiksaanwijzing op het pakje ).
De vlaai is zeer lekker maar wel zoet van smaak.
Heb je het liever minder zoet ?
Neem dan fruit dat ietwat zurig is zoals aardbeien en frambozen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------