Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Banketbakkersroom 4
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
liter
melk
▢
80
gram
custard
▢
200
gram
suiker
▢
2
eieren
▢
1
Vanillestokje
Instructions
Breng in een pan 9 dl melk met de helft van de suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat het even zachtjes doorkoken.
Klop de eieren met de suiker los en voeg er de custard en de achtergehouden melk aan toe.
Verwijder het vanillestokje en voeg de kokende melk onder voortdurend roeren met een garde aan het custardmengsel toe.
Giet het terug in de pan, zet de pan op het vuur en laat het mengsel al roerend doorkoken (pas op, het brand gemakkelijk aan).
Laat het snel afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Gebak