Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Banketletter
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
een ingevette bakplaat
Ingrediënten
voor ± 20 stukjes
▢
450
gram
bladerdeeg
ontdooid diepvries
▢
500
gram
amandelspijs
▢
1
ei
losgeklopt
Instructies
Leg de deegplakjes op elkaar en rol ze uit tot een rechthoek van ± 30 x 30 cm.
Snijd de deeglap in tweeën en plak ze aan elkaar (tot 15 x 60 cm).
Vorm de amandelspijs tot een rol van 55 cm.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de amandelspijs op de deeglap en vouw het deeg rond de amandelspijs.
Plak de deegnaad en de zijkanten met water vast en vorm de rol met de deegnaad naar beneden op de bakplaat tot een letter S.
Bestrijk het deeg met ei en bak het in het midden van de oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met warme
bisschopswijn
!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas