Een origineel barbecuerecept met sappige gamba's, verse tomaat en courgette, gebakken in een heerlijke kaneel-citroenmarinade met een romige afwerking van crème fraîche.
Meng de olijfolie, citroensap, uitgeperste knoflook, kaneel, zout en peper tot een marinade.
Verwijder alle losse sprieten en pootjes van de gamba's.
Leg de gamba's in deze marinade en laat ze in de koeling maximaal 1 uur marineren.
Bereidingswijze:
Vet de barbecueschaal in met olie of boter.
Leg de helft van de dunne tomatenplakjes en alle geblancheerde courgetteplakjes op de bodem van de schaal.
Bestrooi de groenten met zout, peper en oregano.
Leg de gemarineerde gamba's bovenop de tomaten en courgettes.
Dek de gamba's af met de andere helft van de tomatenplakjes.
Meng 6 eetlepels van de gambamariande met de crème fraîche en schenk dit mengsel over de tomaten.
Plaats de barbecueschaal op de barbecue met het deksel gesloten.
Laat het gerecht 20 tot 25 minuten garen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Dit gerecht is een maaltijd op zich, maar past ook uitstekend bij een frisse groene salade of knapperig stokbrood om in de saus te dopen.Wijnadvies:Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio past goed bij de smaken van de gamba's en de frisse, kruidige saus.