Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Barbecue Sardines met Tomatensaus en Garnalen
Lekkere gegrilde sardines met een mediterrane tomatensaus en grijze garnalen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
kom
Microgolfoven
Ingredients
▢
12
verse
sardines
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
1
pak
gezeefde tomaten met stukjes tomaat
▢
2
knoflookteentjes
fijngesnipperd
▢
50
g
grijze garnalen
▢
Fijngesnipperde
verse kruiden
basilicum, peterselie, dragon,...
▢
Olijfolie
▢
1
sjalot
fijngesnipperd
▢
Cayennepeper
▢
Peper en zout
Instructions
Vraag je visboer om de sardines schoon te maken en te ontgraten.
Doe de fijngesnipperde sjalot en knoflook in een kom met een beetje olijfolie.
Stoof het mengsel 1 minuut in de microgolfoven op middelhoge kracht.
Voeg de witte wijn toe en verwarm nog 1 minuut.
Meng de gezeefde tomaten door het mengsel en zet dit 2 minuten in de microgolfoven.
Roer de grijze garnalen door de saus en verwarm nog enkele seconden in de microgolfoven.
Breng de saus op smaak met peper, zout en cayennepeper.
Borstel olijfolie over de sardines en grill ze op de barbecue of grill, ongeveer 2 minuten aan elke kant.
Strooi de verse kruiden over de saus en serveer met de sardines.
Voeg partjes citroen toe voor extra frisheid.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Portugese witte wijn zoals Vinho Verde.
Voedingswaarden
Calories:
240
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hapjes
/
Vis
Land van herkomst
Portugal
Jaargetijde:
Zomer
Feestdagen etc
Picknick