Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Barbeque perziken met perzik-yoghurtijs en verse frambozensaus
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
Ingrediƫnten
▢
75
g
suiker
▢
4
rijpe perziken
▢
250
g
frambozen
▢
zonnebloemolie
▢
650
ml
Mona Boordevol Yoghurtijs perzik
▢
4
takjes verse munt
eventueel
▢
1-2
eetlepel(s)
frambozenlikeur
Instructies
Steek de barbecue aan of verhit de grillplaat.
Breng 1 dl water met de suiker aan de kook.
Haal zodra de suiker is opgelost de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
Schil en halveer de perziken, verwijder de pitten.
Pureer met een staafmixer de frambozen met de afgekoelde suikersiroop (en eventueel de likeur).
De frambozensaus kan gezeefd worden, maar het hoeft niet!
Bestrijk het barbecue-rooster of de grill met wat olie en gril de perziken 5 minuten om en om.
Schep in het midden van 4 diepe borden een grote bol yoghurtijs perzik, leg de warme perziken ernaast en schep de frambozensaus over het ijs.
Garneer met de takjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------