Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Barigoule van Zomergroenten met Verse Kruiden
Een kleurrijk zomers groentegerecht met artisjokken, asperges en paddenstoelen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
dunschiller
grote pan
Mengkom
Ingrediënten
▢
12
blaadjes
basilicum
▢
150
g
paddenstoelen
bijv. melkzwam of shiitake
▢
1
takje
bonenkruid
▢
1
takje
tijm
▢
24
blanke asperges
▢
3
teentjes
knoflook
▢
4
jonge wortels
▢
8
baby-artisjokken
▢
8
eetlepels
droge witte wijn
▢
8
eetlepels
olijfolie
▢
8
lente-uitjes
alleen witte gedeelte, 8 cm
▢
8
kleine
witte uitjes
▢
Het sap van een halve citroen
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Voorbereiding:
Schil de artisjokken, verwijder de buitenste bladeren en snijd de puntjes af.
Snijd de artisjokken in de lengte doormidden en week ze in water met citroensap.
Schil de asperges, verwijder de houterige delen en snijd ze in stukken.
Pel de witte uitjes en lente-uitjes, gebruik 8 cm van het witte gedeelte.
Maak de paddenstoelen schoon.
Bereiding:
Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
Voeg de in plakjes gesneden wortels en witte uitjes toe.
Bruin de uitjes op laag vuur.
Pers twee teentjes knoflook en voeg dit samen met de tijm, bonenkruid en een snufje zout toe aan de pan.
Dek af en laat 15 minuten sudderen.
Meng in een kom 3 eetlepels olijfolie, een gekneusd teentje knoflook, peper en gehakte basilicum tot een smeuïg mengsel.
Doe de artisjokken en lente-uitjes in de pan met wortels en witte uitjes.
Laat 10 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg de asperges toe en kook alles nog 10 minuten.
Bak de paddenstoelen op hoog vuur in een beetje olijfolie.
Kruid met peper en zout.
Laat uitlekken.
Controleer of alle groenten gaar zijn en voeg de paddenstoelen toe.
Afwerking:
Meng het stoofvocht met het basilicum-knoflookmengsel en kruid de saus.
Verdeel de groenten over vier warme borden.
Giet de saus over de groenten en versier met verse kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick