Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Basisbouillon voor de Chinese keuken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Kippekarkas
▢
1
kilogram
ribbetjes
▢
1½
liter
water
▢
1
theelepel
zout
▢
2
stukjes
verse gember
▢
Optioneel: ½ blokje kippenbouillon
Instructies
Kook het kippekarkas en de ribbetjes gedurende 5 minuten in 1½ liter water.
Verwijder het schuim dat zich vormt tijdens het koken.
Voeg 1 theelepel zout en 2 stukjes verse gember toe aan de bouillon.
Laat het geheel 1½ uur sudderen op laag vuur.
Haal de gekookte kip en ribbetjes uit de bouillon.
Breng de bouillon op smaak door deze te kruiden naar jouw voorkeur.
Voeg indien gewenst een half blokje kippenbouillon toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze basisbouillon vormt een uitstekende basis voor verschillende Chinese gerechten, zoals noedelsoepen, wontonsoepen of andere Aziatische gerechten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bouillon
/
Voorgerechten
Land van herkomst
China