Amandelspijs: Het Onmisbare Basisrecept voor Gebak
Amandelspijs is de onbezongen held van de Nederlandse bakkerij, van gevulde pepernoten tot kerststollen! Vergeet de fabrieksvariant die naar karton smaakt; dit Basisrecept Amandelspijs is zó eenvoudig en puur dat je nooit meer anders wilt. Met slechts vier ingrediënten creëer je een rijke, smeuïge spijs die je gebak naar een hoger niveau tilt. Het enige wat je nodig hebt, is een paar minuten maalwerk en wat geduld. De spijs wordt namelijk alleen maar lekkerder na een paar weken rijpen in de koelkast. Geduld is een schone zaak, maar bij deze spijs is het vooral een lekkere zaak!
Om te beginnen met dit Basisrecept Amandelspijs, maal je de amandelen fijn.
Meng de amandelen met de suiker en maal ze nogmaals; dit zorgt voor een extra fijne en smeuïge textuur.
Klop het ei los met een vork en voeg dit samen met het sap van de 0.
5 citroen toe aan het amandel-suikermengsel.
Kneed alles goed door tot een homogene amandelspijs zelf maken massa.
Zorg ervoor dat de spijs goed is verpakt in plasticfolie en zet deze in een afgesloten schaal in de koelkast.
De spijs is direct te gebruiken, maar voor de beste smaakbeleving kunt u de spijs enkele weken laten rijpen, waardoor de smaak intenser wordt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Gebruik de Amandelspijs als vulling voor amandelbroodjes of een klassieke amandelstaaf. De spijs is ook heerlijk om door het beslag van muffins te roeren voor een notige smaak.Wijnadvies:Aangezien dit een basisrecept is, adviseren we een wijn die perfect past bij een klassiek gerecht waarin amandelspijs de hoofdrol speelt, zoals gevuld speculaas of amandelkoek. Denk aan een wijn die notige en fruitige tonen combineert, zoals een Gewürztraminer. De lichte zoetheid en kruidige bloemigheid van deze wijn uit de Elzas is de droompartner voor de amandelspijs. Het is alsof de wijn de spijs omarmt en zegt: "Rust maar uit, ik zorg voor de rest." Drink deze wijn heerlijk gekoeld en de complimenten zijn gegarandeerd.