Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basisrecept mosselen
Porties:
4
personen
Total time
12
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kilo
mosselen
▢
2
uien
▢
2
prei
▢
1
winterwortel
▢
Peper
versgemalen
▢
Een paar takjes
selderij
▢
1
deciliter
droge witte wijn
Instructies
Pel en snipper de uien grof.
Maak de prei en wortel schoon.
Snijd de prei in ringen en de wortel in plakken.
Verdeel de groenten en selderijtakjes over de bodem van een mosselpan of een andere grote pan.
Spoel de mosselen grondig af onder stromend water.
Leg de mosselen die hierdoor sluiten op de groenten.
Tik op mosselen die niet direct sluiten tegen het aanrecht.
Verwijder mosselen die open blijven staan en kapot zijn.
Leg alle gesloten mosselen in de pan.
Strooi er wat versgemalen peper overheen en giet de witte wijn erbij.
Breng de mosselen met het deksel op de pan aan de kook.
Zodra het vocht begint te koken, til kort het deksel op en laat de mosselen opnieuw aan de kook komen.
Herhaal dit proces ongeveer drie keer, totdat alle mosselen in ongeveer 8 minuten open zijn gegaan.
Laat de mosselen even uitlekken in een vergiet en serveer ze vervolgens in de pan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood, frites, een gemengde salade en diverse sausjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Nederland