Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basisrecept Muffins
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
300
g
meel
▢
2
theelepels
bakpoeder
▢
Snufje
zout
▢
2
eieren
▢
240
ml
melk
▢
180
g
boter
gesmolten
▢
180
g
suiker
Instructions
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Meng de droge ingrediënten in een kom: meel, bakpoeder en een snufje zout.
In een andere kom meng je de natte ingrediënten: eieren, melk, gesmolten boter en suiker.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
Zorg ervoor dat er geen grote klonten overblijven, maar roer niet te lang.
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 15 tot 20 minuten, of tot ze goudbruin
zijn en een tandenstoker er schoon uitkomt als je die in het midden steekt.
Laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Notitie: Maak het nog lekkerder door 4 eetlepels cacaopoeder aan het beslag toe te voegen
voor chocolademuffins.
Notities / Tips / Wijnadvies
Maak het nog lekkerder door 4 eetlepels cacaopoeder aan het beslag toe te voegen voor chocolademuffins.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Cupcakes / Muffins
/
Gebak
Land van herkomst
America