(Neem de rollade ca 30 minuten van tevoren uit de koelkast).
Dep de rollade droog met keukenpapier.
Verhit in een (braad)pan de olie en 30 gr boter.
Bak de rollade in ca 5 minuten rondom bruin.
Voeg de rest van de boter toe en braad de rollade op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 35 á 45 minuten zachtjes gaar.
Keer regelmatig (de rollade is gaar als het vlees stevig aanvoelt en niet terugveert als u erop drukt).
Neem de rollade uit de pan en bestrooi hem met zout en peper. Verpak de rollade in aluminiumfolie en laat hem ca 15 minuten rusten.
Verwijder dan het aluminiumfolie en snijd de rollade met een scherp mes in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Gebruik een spatel of een vleestang om de rollade te keren. Als u met een vork in het vlees prikt, ontstaan er gaatjes waardoor vleessappen verloren gaan.