Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basisrecept voor consommé
Porties:
4
liter
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
5
liter
water
▢
1
kg.
rundsschenkel *
▢
½
kg.
rundsbeenderen *
▢
1
prei
▢
½
selder
▢
½
kg.
wortelen
▢
½
kg.
ui
▢
Tijm
▢
Laurier
▢
10
gram
peper
▢
300
gram
gemalen rundsvlees
▢
½
prei
▢
2
selderstengels
▢
1
ui
▢
2
wortelen
▢
2
ei
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
Instructions
aat het vlees samen met de doormidden gesneden uien kleuren in een oven op 220°C
Breng vlees en de beenderen aan de kook in gezouten water
Onmiddellijk afschuimen en ontvetten
Maak alle groenten schoon
Voeg ze bij de bouilion samen met de tijm en laurier en de ui
De gebroken peper en wat zout mag er ook bij
Laat het geheel op een klein vuurtje gedurende 4 uur tegen het kookpunt trekken
Regelmatig ontvetten en afschuimen
Haal het vlees en de groenten uit de bouillon
Zeef de bouilon
Snij 1/2 prei, 2 selderstengels, 1 ui en 2 wortelen zeer fijn
Meng met het gemalen vlees de tomatenpuree en de eiwitten
Doe dit mengsel bij de ontvette bouillon en breng al roerend aan de kook
Laat 1 uur op een een zacht vuur trekken en zeef met een neteldoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
* voor kalfsconsommé gebruikt U kalfsschenkel en kalfsbeenderen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Soep
Land van herkomst
België