Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Baskische Crème van Schapenkaas
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
100
g
geraspte Baskische schapenkaas
Osseau-Iraty
▢
2
plakken
Bayonne ham
▢
100
g
vloeibare room
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
dessertlepel
pikante paprikapoeder
▢
1
grote
rode paprika
▢
1
middelgrote
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
dl
kippenbouillon
▢
2
dl
vloeibare room
▢
Zout
▢
Peper uit de molen
Instructions
Breng 100 g vloeibare room in een pan langzaam aan de kook, voeg een beetje zout en peper toe.
Voeg de geraspte kaas toe en laat deze langzaam en onder voortdurend roeren smelten.
Verdeel de crème over vier cocktailglazen, laat het afkoelen en zet het afgedekt met
huishoudfolie een uur in de koelkast.
Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken. Schil de ui en snijd hem fijn.
Maak het teentje knoflook schoon.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een pan, voeg de ui en het uitgeperste teentje knoflook toe
(niet laten kleuren), voeg een beetje zout toe en roer met een houten spatel.
Voeg de paprika en de bouillon toe, samen met 2 dl vloeibare room.
Breng aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
Laat het mengsel afkoelen en maak er met een mixer een homogene massa van.
Breng op smaak met zout en peper. Zet het mengsel afgedekt met folie in de koelkast (ongeveer 1 uur).
Snijd de ham in dunne reepjes van ongeveer drie cm lengte.
Verdeel de ham over de crème in cocktailglazen.
Giet het paprikamengsel erover en strooi er een beetje paprikapoeder over.
Giet een paar druppels olijfolie in elk glas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Koud serveren met een glas Muscadet wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk