Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Baskische Crème van Schapenkaas met Paprikasaus
Een verfijnd Baskisch voorgerecht van schapenkaascrème en romige paprikasaus.
Porties:
4
(inclusief koeltijd)
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Steelpan
Koelkast
Ingrediënten
▢
100
g
geraspte Baskische schapenkaas
Osseau-Iraty
▢
2
plakken
Bayonne ham
▢
3
dl
vloeibare room
▢
1
dessertlepel
pikante paprikapoeder
▢
1
grote
rode paprika
▢
1
middelgrote
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
dl
kippenbouillon
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Voor de schapenkaascrème:
Breng 100 ml vloeibare room langzaam aan de kook in een steelpan.
Voeg een snufje zout en peper toe.
Roer de geraspte schapenkaas door de warme room tot deze volledig gesmolten is.
Verdeel de crème over vier cocktailglazen.
Laat even afkoelen, dek af met huishoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
Voor de paprikasaus:
Maak de paprika schoon en snijd in stukken.
Snipper de ui en maak de knoflook schoon.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zonder te kleuren.
Voeg de paprika, kippenbouillon en 200 ml vloeibare room toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Laat het mengsel afkoelen en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Dek af en laat 1 uur in de koelkast rusten.
Afwerking:
Snijd de Bayonne ham in dunne reepjes van ongeveer 3 cm.
Verdeel de ham over de afgekoelde kaascrème in de glazen.
Schenk de paprikasaus over de ham.
Garneer met een snufje paprikapoeder en een paar druppels olijfolie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Muscadet of een andere droge witte wijn uit de Loirestreek.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk