Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Baskische kip 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
paprika
▢
250
gram
champignons
▢
100
gram
rauwe ham
▢
4
kip
▢
zout
▢
versgemalen
peper
▢
50
gram
bloem
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
fles
Sugo Casa
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
1
teentje
knoflook
Instructions
Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes.
Snijd de champignons in plakjes en de ham in reepjes.
Wrijf de kippenbouten in met zout en peper en wentel ze door de bloem.
Schud de overtollige bloem eraf.
Wrijf de bodem van een braadpan in met het teentje knoflook.
Verhit de olie in de pan en bak de kippenbouten rondom bruin.
Leg de kip op een bord en schep de paprika, de champignons, de ham, de fles Sugo
Casa en de cayennepeper door het bakvet.
Breng de saus al roerend aan de kook.
Leg de kippenbouten in de saus en laat ze daarin afgedekt ± 30 minuten zachtjes sudderen.
Neem het deksel dan van de pan en laat de bouten nog ± 30 minuten zachtjes gaar sudderen en de saus indampen.
Lekker met rijst en een salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Spanje