Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Baskische kip 3
fricassée van kip met paprika, tomaat, ui en jambon de Bayonne: een gezouten, 5 maanden gedroogde ham
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1800
gram
kip
in grote stukken
▢
2
grote
ui
▢
1
kg
tomaten
▢
5
tenen
knoflook
▢
1
kg
paprika
▢
250
gr dikke plakken
jambon de Bayonne
▢
zout
▢
versgemalen
peper
Instructions
Verhit 1/2 dl olijfolie in een braadpan.
Bak de stukken kip aan alle kanten goudbruin, bestrooi ze met zout en peper en braad ze, met het deksel op de pan, op laag vuur 15 minuten.
Pel de uien en snijd ze in plakjes.
Pel de tomaten en ontdoe ze van de zaadjes.
Verhit de rest van de olie in een bakpan en bak de ui op zacht vuur 15 minuten.
Voeg de tomaten toe en laat nog 15 minuten zachtjes bakken.
Bestrooi het ui-tomaatmengsel met peper en zout en houd het warm.
Pel de tenen knoflook, snijd ze in plakjes en doe ze bij de kip in de pan.
Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten, snijd ze in stukken en doe die bij de kip.
Snijd de ham in dunne reepjes, doe ook die bij de kip in de pan en laat alles nog 20
minuten stoven.
Giet het tomaatmengsel in een verwarmde schaal, leg de stukken kip erop en verdeel er de reepjes ham en de stukken paprika over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Spanje