Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Baskische Schapenkaascrème met Paprikasaus
Een elegante Baskische schapenkaascrème met een romige paprikasaus.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailglazen
houten spatel
Keukenmixer
pan
Ingrediënten
▢
1
dessertlepel
pikante paprikapoeder
▢
1
dl
kippenbouillon
▢
1
grote
rode paprika
▢
1
middelgrote
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
100
g
Baskische schapenkaas
Osseau-Iraty, geraspt
▢
100
g
vloeibare room
▢
2
dl
vloeibare room
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
plakken
Bayonne ham
▢
Peper uit de molen
▢
Zout
Instructies
Verwarm 100 g vloeibare room in een pan en breng langzaam aan de kook.
Voeg een beetje zout en peper toe en roer goed.
Voeg de geraspte schapenkaas toe en laat langzaam smelten terwijl je blijft roeren.
Verdeel de kaascrème over vier cocktailglazen.
Laat de glazen afkoelen en zet ze daarna afgedekt met folie 1 uur in de koelkast.
Maak de rode paprika schoon en snijd in stukken.
Schil de ui en snijd fijn.
Maak het teentje knoflook schoon en pers uit.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zonder te laten kleuren.
Voeg een snufje zout toe en roer met een houten spatel.
Voeg de paprika, kippenbouillon en 2 dl vloeibare room toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Laat het mengsel afkoelen en pureer tot een gladde saus met een keukenmixer.
Breng de paprikasaus op smaak met zout en peper.
Dek de saus af met folie en zet deze 1 uur in de koelkast.
Snijd de Bayonne ham in dunne reepjes van ongeveer 3 cm lengte.
Verdeel de ham over de kaascrème in de glazen.
Giet de afgekoelde paprikasaus over de ham in de glazen.
Bestrooi met een beetje pikante paprikapoeder en voeg enkele druppels olijfolie toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Muscadet past perfect bij dit gerecht dankzij zijn lichte, frisse karakter.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter