Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Baskische tuinbonen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
2
kg
tuinbonen
= ± 300 g gepeld
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
grofgesneden
bosuitjes
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngehakte
▢
2
eetlepels
broodkruim
droog
▢
75
g
Idiazábal
geraspte
Instructions
Dop de tuinbonen, kook ze 10 minuten in ruim water en spoel ze koud.
Wip de velletjes eraf.
Smelt de boter in een koekenpannetje en fruit de uitjes erin.
Fruit de bonen mee en roer de peterselie erdoor.
Meng het broodkruim en de kaas en strooi dit over de bonen.
Gratineer het gerecht vlak voor het serveren kort onder een gloeiende grill.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef hierbij een glas Fitou als vervanger voor de hier moeilijk verkrijgbare Irouléguy.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Spanje