Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bavette Stroganoff
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
Ingrediënten
▢
4
bavettes
à 150 gr. ongeveer
▢
400
gram
champignons
in plakjes gesneden
▢
2
rode paprika
in blokjes gesneden
▢
2
groene paprika
in blokjes gesneden
▢
2
grote
uien
in halve ringen gesneden
▢
3
tenen
knoflook
fijn gehakt
▢
1
groot blikje
tomatenpuree
▢
1
runder bouillonblokje
▢
worcestersaus
▢
tabasco
▢
250
ml
kookroom
▢
2
tl
paprikapoeder
▢
snufje
chilipoeder
▢
vodka
of cognac
▢
zout
▢
peper
Instructies
Haal de bavettes uit de koelkast
Verwarm wat boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met het paprikapoeder op laag vuur tot de uien zacht zijn.
Zet het vuur hoger en voeg de paprika’s toe.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze mee zodat deze kan ontzuren.
Voeg de champignons en knoflook toe.
Doe de deksel op de pan zodat de groenten in het vocht van de champignons kunnen garen.
Wanneer de groenten zacht zijn afblussen met een flinke scheut vodka of cognac.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en laat deze oplossen in het vocht.
Breng op smaak met de worcestersaus en tabasco.
Voeg de kookroom toe en meng goed door elkaar.
Houd de saus warm of als je de saus van te voren hebt gemaakt warm hem dan op.
Verhit in een grote koekenpan wat olie en een klontje boter.
Zout en peper de bavettes aan beide kanten.
Zodra de boter is uitgebruist leg je de bavettes in de koekenpan.
Bak om en om totdat de juiste gaarheid is bereikt.
Haal de bavettes uit de pan en leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Laat de bavettes 10 minuten rusten.
Verdeel de bavettes over borden en geef er royaal saus bij.
Lekker met aardappelpuree of aardappelkroketjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees