Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bebotok Ajam 2
kip in pakjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Bakpapier
magnetron
stoompan
Ingrediënten
▢
1
kg
kippenborst
stukken
▢
⅙
blok
santen
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
dl
water
Kruiden:
▢
5
eetlepel(s)
uien
gesnipperde
▢
8
kemiries
▢
2
theelepel
laos
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
½
theelepel
kentjoer
▢
4
salamblaadjes
Instructies
Snijd het vlees van de botten, hak het fijn of draai het 1 maal door de vleesmolen.
Wrijf uien, kemiries, laos, ketoembar, kentjoer en wat zout tot een brij.
Fruit deze brij in de olie tot de uien geel zijn.
Voeg er het water aan toe en de santen en dan het kippengehakt.
Kook dit in tot het dik begint te worden, verdeel het over de stukken aluminiumfolie.
Leg in ieder pakjes salamblaadje, vouw de pakjes dicht en stoom ze ca. 20 min. in de stoompan.
Magnetron:
Verwarm de olie in een magnetronschaal van 1 liter 1 à 2 min. op 100%.
Schep het fijngewreven kruidenmengsel erdoor en verwarm alles onafgedekt 3 à 4 min. op 100%.
Voeg er het water, geraspte santen en de kip aan toe en verwarm alles onafgedekt in 5 à 6 min. op 70%.
Verdeel het kipmengsel over stukken bakpapier, maak de pakjes dicht en verwarm ze 10 à 12 min. op 70%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië